U okviru projekta „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA+“ završeni su sastanci stručnog tima, njih ukupno 8, te je u suradnji sa vanjskim stručnjakom za kurikulum izrađen novi, inovativni kurikulum sa definiranim ishodima učenja za svaku godinu obrazovanja. Osim sastanaka, održane su i četiri trodnevne edukacije za 10 strukovnih nastavnika koji su uključeni u projekt, a za usvojena znanja i vještine uručeni su im certifikati. Nakon navedenih aktivnosti realizirano je studijsko putovanje u Nizozemsku za sve strukovne nastavnike i članove projektnog tima, koji su tom prilikom aktivno sudjelovali na prezentacijama novih sorti i varijeteta cvijeća, te njihovoj primjeni u cvjetnom dizajnu sa novim tehnikama aranžiranja.

Za projekt „Inovativni kurikulum „Cvjećara““ u skladu s europskim standardima kvalitete“ FLORA+ odobreno je stopostotno financiranje iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.. Ukupna vrijednost projekta kojega je Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA počela provoditi od 20. svibnja 2015. bila je 1.649.762,12 kuna, a projekt je trajao 12 mjeseci. Nositelj projekta je Srednja škola „Arboretum Opeka“ iz Marčana, dok su partnerske škole bile SŠ Petrinja i SŠ Bedekovčina.

Glavni cilj projekta bio je potaknuti uvođenje novih, inovativnih sadržaja i metoda rada temeljenih na ishodima učenja u praktičnoj nastavi i stručnoj praksi  za zanimanje Cvjećar u skladu s europskim mehanizmima osiguranja  kvalitete. Specifični ciljevi su poboljšati kompetencije strukovnih nastavnika koji provode praktičnu nastavu i stručnu praksu u zanimanju Cvjećar i tako kompetentni moći će uvoditi inovativne, nove sadržaje i metode rada te time unaprijediti kvalitetu obrazovanja učenika cvjećara i povećati njihove kompetencije za europsko tržište rada.

Završna konferencija projekta održana je u Starom gradu Varaždin, kojoj je nazočio i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je pritom istaknuo kako će novi obrazovni kurikulum dati dodatne mogućnosti cvjećarstvu, kao i nove načine upravljanja cvjećarskim proizvodima. – Učenicima ćemo zahvaljujući ovom projektu moći ponuditi konkretne primjere kako se baviti cvjećarstvom, a osim toga o kvaliteti projekta govori i činjenica da se kroz projekt surađivalo s Nizozemcima koji su vodeća nacija kada pričamo o cvjećarskoj proizvodnji, naglasio je dožupan Kišić te dodao da cvjećarstvo može biti jedna od najprofitabilnijih grana u poljoprivredi dokazuje okolica Ludbrega, gdje je cvjećarstvo najrazvijenije.