U CISOK-u Varaždin jučer su nas posjetili učenici trećega razreda Srednje škole „Arboretum Opeka“, smjer cvjećari. Ovaj posjet srednjoškolaca bio je ponovno poseban, po uzoru na prošlogodišnje iskustvo naše zajedničke suradnje povodom Adventa.

Na samome početku učenicima je predstavljen CISOK, kao i usluge i aktivnosti koje nudimo mladima koji će tek zakoračiti u svijet rada, a koje im mogu koristiti na njihovome daljnjem karijernom putu.
Nakon toga naš su prostor dekorirali božićnim detaljima koje su sami izradili u sklopu školske prakse, što im je bila prilika da prezentiraju što su sve naučili o dekoriranju prostora i da izlože izrađene dekoracije, a nama i ostalim našim klijentima oplemenili su prostor za rad prigodnim detaljima. Tako su se u našem CISOK-u našla božićna drvca, vijenci i ostali ukrasi, a učenici su prilikom uređivanja prostora pokazali veliku ozbiljnost i posvećenost svojem (budućem) poslu.
 
Srednja škola "Arboretum Opeka" sudjeluje kao vodeći partner u projektu "Inovativni kurikulum "Cvjećara" u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA+". Projekt je odobren iz Europskoga socijalnog fonda, a četvero učitelja navedene škole (uključujući profesoricu Anu Ernoić-Milošević) educiraju strani profesori florističke struke. Ciljana skupina projekta također su i učenici jer se novim kurikulumom mijenjaju metode i tehnike dosadašnjega rada u nastavi, kao i materijali za rad u nastavi i sami ishodi učenja. Glavni cilj projekta jest unaprijediti kvalitetu obrazovanja učenika cvjećara i poboljšati njihove kompetencije na europskome tržištu rada.
 
Još jednom hvala Nikolini, Steli, Lari, Jeleni i Nenadu koji su uz stručno vodstvo profesorice Ane Ernoić-Milošević unijeli dio blagdanske atmosfere u naš Centar.