Od 24.-27. rujna održala se u Varaždinu jubilarna 20. Međunarodna izložba cvijeća na temu: „Barok- glazba- cvijeće“ sa podtemom: „Cvjetna rapsodija“.

U okviru navedenog eventa, prvog dana izložbe 23.09.2015, 10 nastavnika škola Sš Arboretum Opeka, Sš Bedekovčina i sš Petrinja u prisustvovali tematskim radionicama i edukacijama  Landarta voditelja Erica Pannenborg iz Nizozemske u trajanju od 10,00 – 17,00 sati. Izrađeni uradci mogli su se razgledati tijekom trajanja 20. Međunarodne izložbe cvijeća sve do nedjelje 27.09.2015.

24.09.2015. Timskim radom nastavnici su postavili svoj izložbeni prostor sa cvjetnim haljinama koje su sami izradili na temu francuske mode. Također su pripremili natjecateljska mjesta i uredili prostor u lapidariju Staroga grada za 9. međunarodno natjecanje učenika koje se odvijalo idućeg dana.

25.09.2015 održalo se natjecanje učenika poljoprivrednih škola (zanimanja florist) u aranžiranju i izvedbi cvjetnih instalacija, na temu „Cafe de Paris“ (radovi učenika nakon natjecanja su izloženi u Lapidariju).

Voditelji ovih aktivnosti bili su Eric Pannenborg iz Nizozemske i dr. Sabina Šegula iz Slovenije. Dok su se timu ocjenivača učenika pridružili i Blanka Pazman voditeljica stručne prakse i gospođa Jospa Fajfar predsjednica sekcije cvječara Varaždin.

Nastavnicima su nakon završetka trodnevnih projektnih aktivnosti svečano uručena priznanja o sudjelovanju na edukacijama.