U okviru projekta „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA+“ održana je dana 12.studenog 2015. treća konferencija za medije u prostorijama Srednja škole Petrinja. Na konferenciji su bili prisutni predstavnici projektnih partnera, ravnatelji srednjih škola “Arboretum Opeka“, Bedekovčina i Petrinja, nastavnici, predstavnici gospodarstva – cvjećare te ostali koji sudjeluju na projektu. Projekt je predstavila voditeljica projekta Livija Faić iz AZRA-e te informirala o dosad odrađenim aktivnostima, kao i planovima za naredno razdoblje. U sklopu projekta do sada su održana 4 sastanka projektnog tima, 5 sastanaka stručnog tima i 1 edukacija stručnih nastavnika na kojoj su bili prisutni edukatori iz Eric Panneborg iz Nizozemske i dr. Sabina Šegula iz Slovenije. Druga edukacija stručnih nastavnika planirana je idući tjedna u prostorijama Srednje škole Petrinja, a edukator će biti Lucas Jansen iz Nizozemske.

Naime, projekt „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete“ FLORA+ odobren je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Ukupna vrijednost projekta je 1.649.762,12 kuna bespovratnih sredstava.  Projekt se počinje provoditi od 20.05.2015. u trajanju 12 mjeseci. Nositelj projekta je SŠ „Arboretum Opeka“ iz Marčana, a partnerske škole su SŠ Petrinja i SŠ Bedekovčina.

Glavni cilj projekta je potaknuti uvođenje novih, inovativnih sadržaja i metoda rada temeljenih na ishodima učenja u praktičnoj nastavi i stručnoj praksi  za zanimanje cvjećar u skladu s europskim mehanizmima osiguranja  kvalitete. Specifični ciljevi su poboljšati kompetencije strukovnih nastavnika koji provode praktičnu nastavu i stručnu praksu u zanimanju cvjećar i tako kompetentni  moći će uvoditi  inovativne, nove sadržaje i metode rada  i time unaprijediti kvalitetu obrazovanja učenika cvjećara i povećati njihove kompetencije za europsko tržište rada.