Učitelj cvjetnog dizajna – majstor florist od 1984 godine. Predsjednik je Floristernasyrkerᾂd. Samostalno radi kao savjetnik za cvjećare, veletrgovce i cvjećarske škole. Vodi radionice i inspiracijske tečajeve za profesionalne cvjećare i nastavnike u Finskoj, Litvaniji, Danskoj, Njemačkoj i drugdje po Europi. Od 1990 godine stručnjak je za cvjećarska natjecanja u Švedskoj, a vodi organizaciju Državnog natjecanja profesionalnih cvjećara i škola u 2005. i odgovoran je za cvjetno uređenje za proslavu pedesete godišnjice Švedskog kralja Carl Gustava XVI. Od 2005. godine vodi organizaciju florističkog dijela World i Euro Skills-a. Za Europu osmislio je i razvio mrežu škola za FlorCert - Međunarodni certifikat cvjetnog dizajna.

Moje ime je Ani Poklepović.  Cvjećarski posao je tradicija u našoj obitelji dugi niz godina. Ja se bavim cvjećarstvom 20 godina. Završila sam Grafičku i cvjećarsko-aranžersku školu u Splitu. Suprug i ja posjedujemo cvjećarnicu pod imenom “Anda”. Posljednjih godina pratim različite strukovne seminare i  natjecanja florista. Ani Poklepović bilježi veliki broj međuranodnih i državnih natjecanja na kojima je uvijek postizala vrhunske rezultate.

Također sam sudjelovala na natjecanju Alpe Adria Cup 2010.god u Grazu , Fleur Creatif competition at Gregor Lersch’s chrismas event 2010.god i Gregor Lersch seminar 2009.god. u Zagrebu. 2014 godine sam postala član World Flower Council-a gdje sam predstavljala Hrvatsku na samitu u Zagrebu. Na Europskom prvenstvu mladih florista u Splitu 2013 god. predložena sam od strane Florint organizacije te mi je pripala čast da budem voditelj natjecatelja tj. njihova “mama”.  Cilj mi je napredovanje u struci,  te educiranje i unapređivanje struke.

Dr Sabina Šegula rođena je 1968. godine u Kranju. Diplomirala je 1993., magistrirala 2012. godine na Biotehniškom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, te završila je pedagoško-andragoško obrazovanje. Međunarodni Certifikat „Europski florist 1. stupnja“ stekla je obrazovanjem na Wellantcollage u Nizozemskoj. Stalno obrazovanje je stil njenog života. Prvi dodir sa cvjećarskim poslom imala je u toku studija, kada je bila na praksi u Švicarskoj. Do 1999. godine radila je u Gardeniji ars Florae u Ljubljani, zatim se zaposlila u Srednji mlekarski in kmetijski šoli u Kranju, koja se kasnije proširila i izrasla u Biotehniški center Naklo.

Rad dr. Sabine Šegula je raznolik, sada radi u nastavi modula Vjenčana floristika za nadarene cvjećare u srednjoj školi, predavač je na višoj školi i radi kao istraživač tržišta na području cvjećarstva. Voditelj je međunarodnog projekta FlorCert. Sudjeluje u različitim florističkim projektima kao što su Trendovi u Floristici, velikonočno i božično ukrašavanje bazilike sv. Petra u Vatrikanu, različite izložbe i festivali cvijeća. Autorica je mnogih popularnih i stručnih članaka s područja hortikulture i floristike i odgovorna urednica prve strukovne florističke revije Floristika. Napisala je udžbenik Pridelava okrasnih zelnatih rastlin, Osnove floristike 1 i 2, knjigu Osnove oblikovanja v cvetličarstvu i Pogoste sobne rastline v Sloveniji.

Jure Kokeza rođen je 15. listopada 1959. u Splitu, gdje je završio Školu za dizajn i primijenjenu umjetnost, odjel grafike, kod prof. Jakova Budeše. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu studirao je grafiku u klasama prof. Alberta Kinerta i prof. Frane Para, pod čijim je mentorstvom diplomirao 1986. Veteran je Domovinskog rata 1991.-1992. Izlagao je na dvadesetak samostalnih izložbi i na mnogim skupnima. Svoje radove donirao je na brojnim humanitarnim izložbama i aukcijama. Surađivao je na konzervatorsko-restauratorskim radovima na važnim objektima kulturne baštine (HNK u Splitu 1978.-1979.; Kazalište Marin Držić u Dubrovniku 1987; Kultura pavlina 1988.; kapela Sv. Donata u Pavlovcu Pregradskom 2010.- 2012.). Bio je suradnik pri izvođenju više scenografija u zagrebačkim kazalištima. Devedesetih godina bio je član zagrebačke klape Lanterne. U nakladi Ceres 1999. objavljena mu je zbirka poezije Pas na tri noge. Bavio se opremom knjiga i ilustrirao je nekoliko udžbenika za osnovne škole.  Autor je grafičke mape Žena (1985.), te dviju grafičko-pjesničkih mapa: Modrine sa Zlatom Cundeković (2008.) i Tragovi sa Zvjezdanom Jembrih (2013.). Bavi se likovno-pedagoškim radom. Od 1995. do 1999. nastavnik je likovne kulture u Osnovnoj školi Vugrovec-Kašina. Od 1999. profesor je na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Predaje Grafičke tehnike i Crtanje i slikanje akta učenicima 3. i 4. godine na Grafičkom odjelu.   Mentor je mnogih maturalnih radova. Specijalnost su mu duboki tisak i litografija. Jure Kokeza u svojoj karijeri bilježi zavidan broj samostalnih izložba diljem Hrvatske i Njemačke.

NAGRADE:

nagrada ravnatelja na izložbi profesora ŠPUD 2011. za grafike izložene u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu
nagrada za osvojeno 1. mjesto  na nacionalnom srednjoškolskom natjecanju za mentorski rad na grafičko-pjesničkoj mapi  Kaštelanov san u kamenu

adresa: Vodovodna 5, 10 000 Zagreb;  tel.: 01 3774 007; mob: 091 8954174;
e mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.