U srijedu 24.06.2015.  u prostorijama Srednje škole „Arboretum Opeka“  održan 1. sastanak Projektnog i Stručnog tima. SŠ „Arboretum Opeka“ za provođenje projekta angažirala je „Arzu“ doo – Agenciju za razvoj Varaždinske županije kao voditelja projekta. Projektnom i Stručnom timu Inovativnog kurikuluma "Cvjećara" u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA + prezentiran je sadržaj i proračun projekta.


Prema projektu Projektni tim čine troje administratora iz svake škole jedan i voditelj projekta. Ivana Šaronja iz SŠ „Arboretum Opeka“, Mirjana Hudi Vlahek iz SŠ Bedekovčina, Mima Juračak iz SŠ Petrinje kao administratori  i Livija Faić zaposlenica angažirane razvojne agencije Azra doo u ulozi voditelja projekta . Ravnateljica škole vodećeg partnera SŠ „Arboretum Opeka“ Rajka Tršinski , ravnatelj SŠ Bedekovčine Zlatko Radman i ravnatelj SŠ Petrinje Ante Balen bili su prisutni na prvom sastanku i tom prilikom potpisali ugovor o suradnji na projektu.
Prema projektu Stručni tim čine 7 osoba i to 3 strukovna nastavnika najjačih kompetencija iz područja aranžiranja iz svake škole partnera po jedan, 3 predstavnika gospodarstva – cvjećarnica iz svake županije partnerske škole po jedan odabrani prema kompetencijama stečenim neformalnim obrazovanjem i jedan vanjski stručnjak  za izradu kurikuluma.
Član Stručnog tima vodećeg partnera SŠ „Arboretum Opeke“ je Blanka Pazman, član iz SŠ Bedekovčine je Vanja Vlahek i iz SŠ Petrinje Drago Franić. Predstavnik gospodarstva Varaždinske županije je Josipa Fajfar vlasnica cvjećarnice „Orhideja“ iz Sračinca, predstavnica Krapinsko zagorske županije je Silvia Sviben  vlasnica cvjećarnice „Trag prirode“, a predstavnica Sisačko moslavačke županije je Ivana Šustić vlasnica cvjećarnice „Nera“ iz Petrinje.
Tako su članovi Stručnog tima upoznati sa razdobljem trajanja projekta, vrijednosti projekta, ciljevima i ciljanim skupinama. Prema planu projekta članovi Stručnog tima dogovorili su se o opisu poslova i stručnim kvalifikacijama vanjskog stručnjaka za izradu kurikuluma.

Voditeljica projekta napravila je tablice sa planom približnim vremenikom satanka Projektnog i Stručnog tima i s time upoznala članove. Njihov je zadatak proučiti vremenik prilagoditi događanjima u školi i osobnom rasporedu te  sve primjedbe i sugestije poslati mailom voditeljici kako bi se mogao napraviti detaljan plan za tromjesečno razdoblje.
Domaćin je sve prisutne odveo u kratak obilazak škole, školskih poligona i  arboretuma.Opeka.